NL Old English Sheepdog Association  

Cart

maandag 22 november 2021

Speuren

Bij boswachterij Gees (Drenthe) kwamen 6 OES met baasjes samen om eens te komen snuffelen aan deze nieuwe tak van sport. Zeker bij de OES is "Speuren" (ook wel Nose Work genoemd) geen bekende bezigheid, terwijl we weten dat er diverse actieve speurders in het ras zijn! De NLOESA organiseerde deze workshop, welke op 21 november werd gegeven door Wioletta van CasaLupo hondentrainingen.

De weersverwachting was niet echt hoopvol... er was regen voorspeld! Maar ja, het is Nederland, dus weet je het maar nooit. We hadden droog weer met een zonnetje! Alle baasjes met honden hadden er zin in en waren benieuwd of het onze honden zou lukken om het uitgezette spoor op te pikken. En ja! Ze deden het allemaal super!!

Het was ook super leuk om de honden te zien werken/zoeken. Want alle deelnemende honden bleken een 'neus' te hebben voor deze vorm van werken.

Achteraf kregen we de vraag of we nog een keer een andere workshop van speuren, en eventueel in combinatie met mantrailen zouden willen organiseren. Dit gaan we zeker inplannen en samen met de waardevolle feedback van de deelnemers gaan we dit verder uitwerken voor een vervolg in 2022!

maandag 22 november 2021

NLOESA sponsors

 


 

 

 

Als lid van de NLOESA:

Kan je deelnemen aan alle evenementen 

zoals wandelingen, workshops & seminars;

Je ontvangt minimaal 3x per jaar de digitale nieuwsbrief;

Je steunt de vereniging en samen maken we ons sterk voor de OES!

 

 

 

Nieuws

Op 18 juni 2023 organiseerde de NLOESA haar 2e Kampioensclubmatch in Arcen.

Events

Workshops, wandelingen, shows, etc 

Er is voor iedereen wel wat te doen! Doe je mee, of kom je kijken?

Lees meer...

Pups

Je bent op zoek naar een pup...

Maar hoe vind je een pup uit een goed nest? De NLOESA helpt je hierbij! 

Lees meer...

All rights reserved ©NLOESA 2023