NL Old English Sheepdog Association  

Treibball & Balance

Op 26 September organiseerde de NLOESA Bobtailclub 2 workshops

Er waren 2 workshops voor eigenaren die wilden werken me hun OES. In de ochtend deden 4 eigenaren mee met de workshop " Treibball". Dit is een interactief spel waarbij de hond moet 'drijven' om de grote ballen in beweging te brengen en uiteindelijk in de juiste richting moet kunnen bewegen. Het lijkt eigenlijk een beetje op schapendrijven... maar dan met ballen :-) De deelnemers kregen veel uitleg en leerden hoe ze de basis commando's eenvoudig kunnen aanleren. Sommige honden hadden snel door wat de bedoeling was, en anderen hadden wat meer hulp en tijd nodig. Erg leuk was het om de interactie te zien tussen baasjes en hond, waarbij we ook wat handvatten meekregen om beter samen te kunnen werken. Dit kan in elke situatie weer gebruikt worden!

Eind van de ochtend kwamen de cursisten voor de balans training binnendruppelen, en werd er gezellig bijgekletst tijdens gemeenschappelijke de lunch.

De middag stond volgepland met 5 hond-baas combi's voor de balans & coördinatie workshop. Ook hier gaf Danielle veel uitleg om de eigenaren te laten begrijpen wat er in een honden lichaam gebeurd wanneer we ze laten werken met hun hersens en lichaam. Daarna konden we aan de slag en zagen we dat -met de nieuwe trainingsmethode- alle honden heel snel in de gaten hadden wat er gevraagd werd en hoeveel er in dit 'werk te verdienen valt'.

De honden leerden om met de voorpoten op een stabiel, en later een instabiel object te gaan staan, we liepen cavaletti's voor de bewustwording en gangwerk van 4 poten, en na een verdiende rust pauze - want ja... hard werken verdiend ook rust voor de hond- hebben alle honden een parcours gelopen over verschillende onderwerpen. Dit was heel intensief, ontzettend leuk om te doen....en wat zijn we ontzettend trots op de honden! Want poeh... ze hebben een masterclass gedaan! 

Geniet mee dmv de foto impressie. En lijkt het je leuk om dit ook eens te doen? Meld je alvast aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (want we gaan dit zeker vaker doen)

Met heel veel dank aan Danielle Meskens, Qimiq- Sportieve Hondentrainingen, Bakel (NB)

 

voor meer foto's en info check our events pagina!

NLOESA sponsors

 


 

 

 

Als lid van de NLOESA:

Kan je deelnemen aan alle evenementen 

zoals wandelingen, workshops & seminars;

Je ontvangt minimaal 3x per jaar de digitale nieuwsbrief;

Je steunt de vereniging en samen maken we ons sterk voor de OES!

 

 

 

Nieuws

Op 18 juni 2023 organiseerde de NLOESA haar 2e Kampioensclubmatch in Arcen.

Events

Workshops, wandelingen, shows, etc 

Er is voor iedereen wel wat te doen! Doe je mee, of kom je kijken?

Lees meer...

Pups

Je bent op zoek naar een pup...

Maar hoe vind je een pup uit een goed nest? De NLOESA helpt je hierbij! 

Lees meer...

All rights reserved ©NLOESA 2023