NL Old English Sheepdog Association  

Crufts 2022

Crufts 2022

De NLOESA leden aan de top!

Crufts is de grootste en belangrijkste show van de wereld, met meer dan 20.000 (!) deelnemende honden. Afgelopen jaar werd het voor het eerst (sinds WWII) gecancelled ivm Covid, en iedereen keek ernaar uit om dit jaar weer aan dit top evenement deel te nemen of te bezoeken. 

Om deel te nemen aan Crufts moet de hond zich kwalificeren en dat is zeker voor buitenlanders niet makkelijk. Meedoen is dus eigenlijk al een eer, en om in de prijzen te vallen een droom!

Er waren 111 OES ingeschreven: 47 reuen en 64 teven. Dit is best veel, alhoewel het veel minder honden zijn dan andere jaren. De keurmeester was dit jaar Helen Cousins, wie zelf geen OES heeft maar er wel mee is opgegroeid. Haar ouders fokten sinds de 70's onder de kennelnaam 'Dorianblue'. Er waren helaas best veel honden absent, maar gelukkig toch volle klassen en veel mooie honden om te zien... en dus veel competitie! Het blijft toch altijd bijzonder om in Engeland, het thuisland van de OES, het op te nemen tegen de Engelse honden. 

We zijn er best trots op dat er diverse NLOESA leden (weer) deelnamen aan deze prestigieuze show. Ze hadden zich eerst al gekwalificeerd en vervolgens is het toch elke keer weer een hele reis om te organiseren. Tijdens de inschrijving was het nog niet helder hoe alle Covid regels zouden zijn. Engeland is geen EU... dus al met al best veel uitpluizen en regelen. Maar, alle moeite werd beloond! 

Vanuit Nederland waren Sjaak & Nelleke Meijer met Dembe, en Inge van Engelen met Dior aanwezig, vanuit België was Chris van Beirendonck er met Stien, en onze Franse leden Valerie & Alain Labous deden mee met Paris. Onze resultaten zijn geweldig!!!

Bij de reuen:

2nd in open class & RCC: Multi Ch Reata's Vector Space (Sjaak & Nelleke Meijer)

Bij de teven:

1st in open class & CC: Multi Ch O'la Parisienne with Arthrug of Reality Dream (Valerie & Alain Labous)

2nd in open class Multi Ch Youandi Millésime (Inge van Engelen)

4th in Yearling class: The Stunning Stien of Snowboot Bears (Chris Van Beirendonck-Lembrechts)

  
NB, Er waren geen andere Nederlanders of Belgen ingeschreven. De NLOESA is er trots op dat haar leden de moeite nemen om het ras in stand te houden, en ook in Engeland bewijzen dat we op de juiste weg zijn! Proficiat aan alle deelnemers & winnaars!
 
 
na afloop wilden Dior & Dembe nog wel even samen poseren 
 

NLOESA sponsors

 


 

 

 

Als lid van de NLOESA:

Kan je deelnemen aan alle evenementen 

zoals wandelingen, workshops & seminars;

Je ontvangt minimaal 3x per jaar de digitale nieuwsbrief;

Je steunt de vereniging en samen maken we ons sterk voor de OES!

 

 

 

Nieuws

Op 18 juni 2023 organiseerde de NLOESA haar 2e Kampioensclubmatch in Arcen.

Events

Workshops, wandelingen, shows, etc 

Er is voor iedereen wel wat te doen! Doe je mee, of kom je kijken?

Lees meer...

Pups

Je bent op zoek naar een pup...

Maar hoe vind je een pup uit een goed nest? De NLOESA helpt je hierbij! 

Lees meer...

All rights reserved ©NLOESA 2023